ZAPYTANIE OFERTOWE nr 2/2024/ZAP/ABM/UŁA z dnia 20.03.2024 r. na wybór Wykonawcy do świadczenia usług cateringowych podczas realizacji zajęć stacjonarnych w Uczelni Łazarskiego dla słuchaczy pierwszej edycji czterosemestralnych studiów MBA Healthcare Innovation&Technology – MBA HIT
Zamówienie realizowane jest w ramach projektu pn. „Kompetencje na rzecz rozwoju innowacyjnego sektora ochrony zdrowia. Innowacje i technologie kluczem do wzrostu wartości zdrowotnej i budowy zrównoważonego systemu” (dalej projekt) realizowanego przez Uczelnię Łazarskiego na podstawie umowy o dofinansowanie nr 2023/ABM/06/00010 – 00. Projekt finansowany ze środków budżetu państwa przez Agencję Badań Medycznych w ramach konkursu NR ABM/2023/6 na opracowanie i realizacja autorskiego programu studiów podyplomowych z zakresu nauk biomedycznych.
Niniejsze postępowanie prowadzone jest z zachowaniem trybu konkurencyjnego w ramach procedury rozeznania rynku, zgodnie z warunkami określonymi w Regulaminie konkursu nr ABM/2023/6 na opracowanie i realizację autorskiego programu studiów podyplomowych z zakresu nauk biomedycznych oraz Umowie nr 2023/ABM/06/00010 – 00 o dofinansowanie Projektu pn. Opracowanie i realizacja autorskiego programu studiów podyplomowych z zakresu nauk biomedycznych zawartej przez Uczelnie Łazarskiego z Agencją Badań Medycznych.
Postępowanie prowadzone jest z uwzględnieniem: zasady zachowania uczciwej konkurencji, przejrzystości oraz równego traktowania Wykonawców, proporcjonalności oraz przy braku konfliktu interesów.
Postępowanie nie jest prowadzone w oparciu o ustawę z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, w związku z czym nie jest możliwe stosowanie środków odwoławczych określonych w ustawie.
Przedmiot zamówienia:
- Przedmiotem zamówienia jest wybór Wykonawcy do świadczenia usług cateringowych podczas realizacji zajęć stacjonarnych w Uczelni Łazarskiego dla słuchaczy pierwszej edycji czterosemestralnych studiów MBA Healthcare Innovation&Technology – MBA HIT (dalej studia MBA).
- Przedmiot niniejszego zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie wyżywienia obejmującego przerwę kawową dla 32 uczestników studiów MBA w każdym z 32 dni zajęć stacjonarnych (zjazdy weekendowe: sobota i niedziela), każdy dzień szkoleniowy wymaga przygotowania i dostarczenia cateringu obejmującego: przerwę kawową całodzienną (trwająca w każdym dniu zjazdowym 7 godzin zegarowych) = 32 dni zjazdowe x 32 osoby = 1024 uczestnikodni cateringu.
Pełny opis przedmiotu zamówienia, warunków udziału w postępowaniu, kryteriów oceny ofert oraz pozostałych wymagań znajduje się w treści Zapytania ofertowego nr 1/2024/ZAP/ABM/UŁA z dnia 18.03.2024 r. oraz załącznikach. Dokumenty zapytania zamieszczone poniżej do pobrania i odczytu.
Termin i sposób złożenia oferty:
- Oferty muszą zostać złożone do końca dnia 27.03.2024 r. (środa).
- Oferty można składać:
- w wersji papierowej na adres: Uczelnia Łazarskiego, ul. Świeradowska 43, 02-662 Warszawa, Sektor D, III piętro, pokój 307; prosimy oznaczyć ofertę na kopercie znakiem sprawy: Zapytanie ofertowe nr 2/2024/ZAP/ABM/UŁA
- pocztą e-mail w pliku zabezpieczonym przed edycją np. pdf na wskazany adres e-mail: projekty@lazarski.edu.pl; prosimy oznaczyć ofertę w tytule wiadomości znakiem sprawy: Zapytanie ofertowe nr 2/2024/ZAP/ABM/UŁA
- Wykonawca przed terminem składania ofert ma prawo do wprowadzenia zmian lub wycofania oferty poprzez pisemne powiadomienie drogą opisaną dla składania ofert oraz dodatkowo oznaczone słowami ZMIANA lub WYCOFANIE.
- Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
Informacje uzupełniające:
W trakcie trwania postępowania możliwe jest zadawanie pytań przez Wykonawców. Pytania można zadawać wyłącznie za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres projekty@lazarski.edu.pl. Zamawiający udziela odpowiedzi za pośrednictwem poczty elektronicznej.
- Osobami uprawnionymi do kontaktu z Wykonawcami są:
- Magdalena Machnicka; tel. (+ 48) 22 54 35 413; email: m.machnicka@lazarski.edu.pl,
- Viki Kuklińska; tel. (+48) 22 54 35 416; email: v.kuklinska@lazarski.edu.pl,
- Bartosz Osmola; tel. (+48) 22 54 35 411; email: b.osmola@lazarski.edu.pl.
Dokumenty postępowania:
Zapytanie ofertowe nr 2/2024/ZAP/ABM/UŁA z dnia 20.03.2024 r.
Załącznik nr 1 Formularz ofertowy
Rozstrzygnięcie postępowania
Informujemy, iż w dniu 28.03.2024 r. Komisja oceny ofert dokonała rozstrzygnięcia postępowania o udzielenie zamówienia w ramach Zapytania ofertowego nr 2/2024/ZAP/ABM/UŁA z dnia 20.03.2024 r.
W wyniku przeprowadzonego postępowania Zamawiający po weryfikacji spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz uwzględnieniu kryteriów oceny ofert uznał za najkorzystniejsze realizacji przedmiotu zamówienia ofertę złożoną przez YES Sp. z o.o. – oferta uzyskała 100 pkt.
Realizacja zamówienia przez wyłonionego Wykonawcę uzależniona jest od zawarcia umowy. Wybrany Wykonawca spełnił wszystkie warunki udziału w postępowaniu oraz uzyskał najwyższą punktację według kryteriów oceny ofert określonych w postępowaniu.
Lista ofert złożonych w odpowiedzi na Zapytanie ofertowe nr 2/2024/ZAP/ABM/UŁA zgodnie z uzyskaną punktacją w ramach kryteriów oceny ofert:
- YES Sp. z o.o., uzyskała 100 pkt, cena całkowita oferty za jeden udczestnikodzień cateringu: 26,00 zł
- „GRANATOIL” GRANISZEWSCY SP.J., uzyskała 40,73 pkt, cena całkowita oferty za jeden udczestnikodzień cateringu: 63,84 zł
- CATERING BLUE TOMASZ MAKAĆ-MIKOŁAJCZYK, uzyskała 34,67 pkt, cena całkowita oferty za jeden udczestnikodzień cateringu: 75,00 zł
- Bracia Pietrzak Spółka Jawna, uzyskała 29,55 pkt, cena całkowita oferty za jeden udczestnikodzień cateringu: 88,00 zł
Protokół
Strona internetowa projektu pn. „Kompetencje na rzecz rozwoju innowacyjnego sektora ochrony zdrowia. Innowacje i technologie kluczem do wzrostu wartości zdrowotnej i budowy zrównoważonego systemu”