Podczas Konferencji zostaną omówione zagadnienia związane z takimi grupami mikroorganizmów jak:
<ul><li>archeony,</li><li>bakterie,</li><li>drożdże,</li><li>grzyby,</li><li>mikroalgi,</li><li>oraz inne proste organizmy eukariotyczne.</li></ul>
Gośćmi Honorowymi Konferencji będą:<br />
<ul><li>dr hab. inż. Katarzyna Wolny-Koładka, prof. URK z Katedry Mikrobiologii i Biomonitoringu, Wydziału Rolniczo-Ekonomicznego Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Tytuł wystąpienia: Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w środowisku ośrodków jazdy konnej</li><li>dr hab. inż. Marek Kieliszek, prof. SGGW z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności Instytutu Nauk o Żywności, WydziałuTechnologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Tytuł wystąpienia: Drożdże wzbogacone w selen – analiza profilu kwasów tłuszczowych.</li></ul>
<strong><strong>Wydarzenie odbędzie się 24 czerwca 2022 roku w formie online. </strong></strong>Aby wziąć udział w Konferencji należy zarejestrować się poprzez formularz dostępny na stronie internetowej: <link https://fundacja-tygiel.pl/microbs/>https://fundacja-tygiel.pl/microbs/…;
Serdecznie zapraszamy!
Konferencja realizowana jest z inicjatywy Fundacji na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL.
Konferencja ma na celu przedstawienie osiągnięć naukowych w zakresie wykorzystania mikroorganizmów w przemyśle, medycynie, weterynarii oraz badaniach środowiskowych. Ideą Wydarzenia jest stworzenie forum dyskusyjnego oraz wymiana wiedzy na temat zastosowania, poznania warunków rozwoju, cech środowiska bytowania, budowy oraz przejawów życiowych mikroorganizmów.
- Poprzednie
- Grudzień
- Dalej
pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | ndz. |
---|---|---|---|---|---|---|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
07 gru
13 cze