Pomysł zrodził się z rozmów Tomasza i Adama, którzy dostrzegli niewykorzystany potencjał danych i sztucznej inteligencji w gastronomii. Tak powstało narzędzie, które wspiera restauracje w zarządzaniu zapasami, minimalizowaniu strat i podejmowaniu lepszych decyzji biznesowych.
Tomek, Adam, cały zespół okazał się super ekipą, z którą świetnie się współpracowało jako Mentor w ramach działań Centrum Biznesu Uczelni Łazarskiego. To fantastyczne połączenie współpracy między różnymi jednostkami uczelni, ponieważ zespół przyprowadził do nas Pan Prodziekan Wydziału Ekonomii i Zarządzania dr Adrian Chojan, a my wykonaliśmy pracę mentorską i warsztatową, ukierunkowując Restorai na cele, rezultaty i fanatyczną prezentację, którą zdobyli serca i umysły Jury w trakcie Wschodniego Akceleratora Biznesu (bo w biznesie trzeba rozmieć coś sercem i umysłem!) - mówi Radek Wierzbicki, Dyrektor Centrum Biznesu Uczelni Łazarskiego.
Gratulujemy studentom: Tomasz Niewęgłowski, Agnieszka Siwik, Natalia Kaleta, Dawid Kostrzewa wraz z zespołem Adam Pecyna, Bartosz Dańko, Maksymilian Martys.
Trzymamy mocno kciuki za kolejne kroki i rozwój RestorAI!