Publikacja: | Aktualności / Centrum prasowe / Wykładowcy / Informacje prasowe /

W czternastej edycji konkursu Lista 100 „Pulsu Medycyny” dr. Małgorzata Gałązka –Sobotka znalazła się w pierwszej dziesiątce osób, które wywarły największy, pozytywny wpływ na polski system ochrony zdrowia.

Na czele rankingu stanęło dwóch wybitnych profesorów  prof. Alicja Chybicka i porf. Henryk Skarżyński. Pozycje na liście można traktować jako recenzję szerokiego środowiska medycznego w zakresie działalności i osiągnięć i danej osoby.

Gratulujemy dr. Gałązce –Sobotce zajęcia wysokiej pozycji wśród pierwszej setki wybitnych ekspertów, lekarzy i praktyków na co dzień związanych z systemem zdrowia w Polsce. Miniony rok był dla Pani Gałązki-Sobotki rokiem intensywnych badań nad kosztami opieki zdrowotnej w Polsce  m.in. w obszarach hematologii, gastroenterologii i chirurgii naczyniowej.

„ Wraz z ekspertami Instytutu Zarządzania w Ochronie Zdrowia  Uczelni Łazarskiego nie ustaje w staraniach, aby polski sektor ochrony zdrowia był jak najbardziej efektywny, gwarantował pacjentom szybki dostęp do wysokiej jakości opieki medycznej i diagnostyki , a także nowoczesnej farmakoterapii”- podsumowuje Małgorzata Gałązka-Sobotka – Za swój największy sukces uważam program MBA w ochronie zdrowia, który od sześciu lat współtworzę i realizuje w gronie wybitnych ekspertów”- dodaje.

Dr. n.ekon. Małgorzata Gałązka-Sobotka jest Dyrektorem Instytutu Zarządzania w Ochronie Zdrowia oraz Dyrektorem Centrum Kształcenia Podyplomowego Uczelni Łazarskiego jak również pełni funkcję wiceprzewodniczącej Rady NFZ

Artykuł "Pulsu Medycyny" dostępny tutaj.